ralph lauren white shirt Els més cars no són millors P

polo ralph lauren españa online Els més cars no són millors P

En l’elecció d’uns pantalons texans influeixen criteris subjectius (per exemple, que siguen bonics, que paren bé o la imatge de la marca), per si es tenen en compte només els resultats de l’anlisi de CONSUMER, la millor relació qualitat preu és Solido, els més barats dels tres que aporten més qualitat. Si l’usuari busca uns texans envellits, una opció interessant és Lee Cooper, uns dels tres més barats i amb una bona qualitat global.

Els pantalons texans ja han fet 131 anys de vida. Creats originriament per a tasques agrícoles i mineres que requerien peces de roba duradores i de gran resistncia, fa anys que ocupen un lloc destacat en la majoria dels guarda robes.

Estan confeccionats en denim, un teixit dur de cotó elaborat mitjanant el sistema sarja, en qu els fils longitudinals (ordit) estan tenyits de blau indi i els fils transversals (trama) són blancs. Per aix, els texans tenen un color diferent per l’anvers i el revers.

Com que la planta d’on s’extrau l’indi (l’anyil) és escassa (la seua collita no permet tenyir els 1.000 milions de pantalons texans venuts cada any en tot el món) és habitual fer servir colorants artificials (indi sinttic). Tots els texans es tenyeixen de la mateixa manera, és el procés posterior (mitjanant enzims, fregament sobre pedres, lser o arena) el que confereix a cada pea un to de nou o d’envellit.

Composició En aquests nou texans l’únic teixit utilitzat és el cotó pur, encara que no tots els cotons són iguals: n’hi ha de cardats (una mica pitjors) i de pentinats (millors perqu han sigut sotmesos a un procés per a eliminar ne les impureses). Entre els estudiats només Liberto utilitza els pentinats. Quant al sistema utilitzat per a obtenir el fil (la filatura) es considera que el millor és el d’anells, usat per Liberto, Solido, Bonaventure i Polo Ralph Lauren. Com més cotó per metre quadrat hi haja en uns pantalons, més resistent ser la pea. Els nou compleixen el que dicta la norma (el seu gramatge est entre 440 i 510 g/m2). Sorprn que els pitjors siguen uns dels no envellits (Bonaventure, amb 418 g/m2) i els millors els més desgastats (Lee Cooper, amb 470 g/m2), quan el més lgic hagués sigut el resultat invers (durant l’envelliment es perd gramatge). Per conixer com d’atapet és el teixit (és a dir, la densitat que té) es compta el nombre de fils longitudinals i transversals per centímetre quadrat. Els nou pantalons aproven aquest test amb un resultat semblant. Tots utilitzen el sistema de lligament en sarja, el més comú.

Una de les característiques claus d’uns texans és la seua durada en bon estat d’ús. Per comprovar la, es van sotmetre els pantalons a una fora fins que es van acabar trencant. Per aconseguir l’aprovat han de suportar almenys 736 Newton longitudinals i 589 de transversals. Els Solido van ser els millors, mentre que Carranza, Lee Cooper, Bandolli Jeans, Polo Ralph Lauren i Levi’s van cedir abans del que caldria. Els cinc que suspenen són els envellits, per aix no evita que els fabricants no hagen d’assegurar el mínim de durabilitat que fixa la norma per a tots els texans. Quant a la resistncia a l’estripada, de nou els Solido van ser els millors, seguits de molt de prop per Bonaventure. Carranza, Lee Cooper, Bandolli Jeans i Levi’s van tornar a fallar en aquesta prova. En tots dos casos, els Levi’s van quedar molt prop de l’aprovat, per sense aconseguir ho. Carranza i Bandolli Jeans tampoc van aprovar la prova de resistncia de les costures.

En la rentada

A pesar que tots els texans indicaven que estan fets de cotó 100 %, les recomanacions de rentada que fan són diferents. L’única cosa en qu coincideixen és que no s’hi ha d’usar lleixiu i que és possible rentar los en sec amb percloroetil. Les temperatures recomanades van des dels 30 C de Liberto fins als 60 C de Solido, Lee Cooper i Lee, passant pels 40 C de Levi’s, Carranza, Bandolli Jeans, Bonaventure i Polo Ralph Lauren. Quant a la temperatura de planxada, Liberto i Carranza recomanen 110 C, mentre que Solido i Lee Brooklyn consideren que la correcta és 210 C i la resta es queda en un terme mitj: 150 C 180 C.

També pel que fa a la utilització d’assecadora els consells són diferents: Liberto i Bandolli Jeans en desaconsellen l’ús, mentre que Solido, Levi’s 501, Lee Cooper i Polo Ralph Lauren la consideren adequada, per cada un hi recomana una potncia distinta. Carranza i Bonaventure no van incloure aquesta important informació i Lee Brooklyn ho va fer, per amb un símbol que no és correcte. Liberto, Carranza i Bonaventure no recomanen rentar la pea de l’inrevés, mentre que Levi’s, Lee Cooper, Lee i Polo Ralph Lauren aconsellen rentar i assecar els productes de forma separada.

En qualsevol cas, a causa de la gran varietat que hi ha de recomanacions de rentada, assecada i planxada convé llegir amb deteniment les instruccions que vénen amb cada pea per a evitar problemes en el futur.

Tenint en compte totes les proves de laboratori, els pantalons de més qualitat són Liberto, Bonaventure i Solido. Els segueixen Lee Brooklyn, Lee Cooper, Levi’s 501 i Polo Ralph Lauren, amb un “bé”. Carranza i Bandolli Jeans, els més barats, només aconsegueixen un “acceptable”. Els tres millors utilitzen el sistema d’anells per a la fabricació de fils, per aquest mtode no garanteix per si mateix els millors resultats, ja que Polo Ralph Lauren també l’utilitza i no ha aconseguit més que un “bé” tot i el preu que costa (sis vegades més que el més barat).

Enfront de la fricció La resistncia a l’abrasió es comprova mitjanant la fricció sobre els pantalons d’un teixit abrasiu. Es tracta de conixer el nombre de cicles de fregament necessaris perqu s’hi produsca una ruptura d’almenys dos fils del teixit. El denim dels texans ha d’aguantar un mínim de 30.000 cicles. Tots van aprovar, per Bonaventure van ser els millors i Polo Ralph Lauren els més dbils (va vorejar el mínim perms), seguits de Levi’s, Lee Cooper i Lee, que van obtenir resultats igualment modestos.

Uns texans no han d’encongir més d’un 2 % després de ser rentats. Liberto i Solido (3,6 % i 2,4 %, respectivament) van encongir més del que caldria en la llargria, i els Bandolli Jeans (2,6 %) ho van fer en l’amplria, fet que resulta més greu perqu potser, després de la rentada, ni tan sols ajusten a la cintura. En qualsevol cas, convé rentar els pantalons abans d’escurar ne els baixos. Cap dels pantalons analitzats desprn més color que l’habitual en sec (mitjanant fregament) ni en aigua (és a dir, durant la rentada o el fregament).
ralph lauren white shirt Els més cars no són millors P